Решенията на страните от Евросъюза за ограничаване на влизането на автомобили с

...
Решенията на страните от Евросъюза за ограничаване на влизането на автомобили с
Коментари Харесай

Песков нарече абсурдни ограниченията за колите с руски номера

Решенията на страните от Евросъюза за ограничение на влизането на коли с съветски номера са неуместни. Русия ще отговори по метод, отговарящ на ползите ѝ. Това съобщи пред публицисти съветският президентски прессекретар Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Трябва да постъпим по този начин, както е най-добре за нас. Невинаги това може да бъде огледалният отговор. Несъмнено сходни изцяло неуместни решения за следващ път оказват отрицателно въздействие на така и така намиращите се в плачевно положение наши връзки и, апропо, въобще не прилягат на управленията на страните, които вземат сходни решения ", сподели Песков.

Подобна възбрана въведоха Литва, Латвия, Полша, Финландия и Естония. В петък към тях се причисли и нечленуващата в Европейски Съюз, само че придържаща се в доста връзки към политиката на съюза Норвегия, където ограничаването влиза в действие от на следващия ден.

По-рано през днешния ден от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че възбраната за влизане на коли с съветска регистрация се чака да стартира да работи и на територията на България до края на деня.

На 14 септември министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че е дошъл документът във връзка със възбраната за секване на границите на Европейски Съюз от коли с съветска регистрация. Тогава той сподели, че следва документът да бъде прегледан и да се вземе решение по какъв начин ще се случват нещата по този въпрос. 

На 11 септември Европейската комисия потвърди, че въведените до момента наказания против Русия поради войната в Украйна включват възбраната за секване на границите на ЕС от коли с съветска регистрация. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР